Share/Save/Bookmark

En skøytehilsen fra Erik Øsmundset

  28.11.2021 Kl. 17:46  
Av ETF Skøyter
51 runder i koronafri sone
Eidsvold Turn Skøyters langsløpsgruppe ved Torbjørn Sæther, Atle Hustveit og Hans Hoelsæter jakter alltid tidlig naturis. I dag fant de den, 10 cm tjukk, på Setertjernet i Gullverket i Eidsvoll. Blank og fin, plan som et stuegulv målte de opp en 333 meters bane. I morgen, søndag 28. november klokka 12.00, inviterer de til langløp.
Jeg ble fristet og tok turen til Setertjernet i ettermiddag. På en koronavennlig bane, ingen publikummere å se på de naturlige tribunene rundt tjernet, heller ingen flere på isflaten, fikk jeg en fantastisk ettermiddag. Det gled og gled som jeg ikke har fått til på flere år. Det stoppet på 51 runder, det betyr 17 km, eller 17.000 meter på turskøyter. Første økt ble en 10.000 meter, så litt drikkepause, før andre økt ble en 5000 meter. På gammelt vis, selvsagt noen oppvarmings- og nedgåingsrunder.
Jeg minnes tilbake til VM på Hamar i januar 2006, da det ble trøbbel med lysanlegget og herreløperne gikk 5000, 1500 og 10000 meter på andre dag selv om ISU egentlig ikke ville tillate det. Men Eskil Ervik, Øystein Grødum og Lasse Sætre forlangte å få avslutte på søndag, for fulle tribuner. "Vi trener mange timer hver dag og vil ikke avslutte et mesterskap for tomme tribuner en mandag", sa de til meg som overdommer. Og slik ble det. Tre distanser på en dag, jeg klarte de to lange i dag. Skøyteløpere er godt trent. Enrico Fabris ble Europamester foran Eskil Ervik, Håvard Bøkko og Sven Kramer.
Liker du å gå på skøyter, benytt muligheten på vannene nå, men sjekk istykkelsen alle steder der du går. På Setertjernet er den nå 10-12 cm tjukk. Det holder. Under 10 cm skal du være forsiktig.
Du, Mariann Dønnum, Jan Finskud og 8 andre
 
 
Sett av 105
Liker
 
 
Kommenter
 
Del
 
 

Vis alle nyheter