Share/Save/Bookmark

Karrierens andre pallplassering

  14.12.2015 Kl. 20:33  
Av ETF Skøyter

Fredagens seier på 500 m i B-gruppa ga Espen opprykk til A-gruppa, og som han sier selv, det er der jeg hører hjemme.

Planen var å gå 1000 m på lørdag, men nå skulle alt satses på et løp, nemlig søndagens 500 m.

Det var viktig for Espen å få en rask første 100 m, fordi han da vet at han uten store feil, kan konkurrere med de aller beste. I år er det snakk om å prestere på et enormt høyt nivå og for å være blant de 5 beste må du gå godt under 35 sekunder.

Trekningen ga Joji Kato som makker, Espen fikk første indre og de skulle gå i tredje paret. Så ble det omtrekking og Espen skulle gå mot tidligere verdensmester på distansen, Jan Smeekens. En svært hurtig løper og femhundremeterspesialist. Forrige gang de konkurrerte mann mot mann, var det Espen som vant paret.

Smeekens fikk en liten rykning i venstre bein, han kontrollerte det, men da hadde "skuddet gått" og han var allerede på etterskudd. Espen derimot passerte 100 m på 9,56,  hans beste 100 m! En god indre og vekslingside måtte til for å holde Smeekens bak, noe Espen klarte. Espen holdt også unna på oppløpssiden, i mål viste kokka 34,86 og Smeekens ble klokket inn på 34,98 sek.

Espen første tanker var; topp 5 yes....

Mange par gjensto, men ganske snart presset Murashov bestetiden ned, ny ledertid; 34,67.

Hva kunne 34,86 holde til? Det gjensto 10 meget gode og sultne løpere som ville bli best, deriblant Dubreuil, Verbij, Junio, Was og Kulizhnikov. Etter at ni par var i mål hadde Espen fortsatt nestbeste tid. Siste paret gjensto, Kulizhnikov mot Boisvert-Lacroix. Mange tenkte at her får Espen den sure fjerdeplassen. Men alle løp skal gås til mål, og til mål kom ikke Pavel Kulizhnikov, i første indre glapp skøyta til russeren og kan gikk i putene rett foran makkeren. Det må ha forstyrret Boisvert-Lacroix lite for han kom i mål på en tid akkurat en tidel bedre enn  Espen. Men pall ble det som på fredag, men denne gangen i A-gruppa. Pall og bronse, med en åpning på 9,56 og 34,86 i sluttid.

Foto: Martin de Jong   - www.fotopersburomartindejong.nl

Resultater:

500 meter søndag

Worldcup sammenlagt

Linker til omtale fra 500 m i media finner du i teksten under

VG

EUB

RB

Skøyter 15.56.6

To indre og vekk me'n

Romerikes Blad har valgt ut ti idrettsutøvere i kampen om å bli kåret til årets idrettsutøver på Romerike i 2015. Espen er en av disse

Hvem er årets idrettsutøver på Romerike i 2015 (RB)Vis alle nyheter